ponedeljek, 25. marec 2013

Nekaj dejstev o kondomih | Spletna trgovina Portia Shop





·         Kondomi vas ščitijo pred okužbo z virusom HIV in drugimi spolno prenosljivimi boleznimi, vendar le, kadar jih uporabljamo pravilno. Kondom more biti primerno shranjen in uporabljen do roka uporabe.

·         Kondomi so na voljo v različnih dolžinah in širinah,  prav tako pa jih lahko kupite v paketu od 3 pa vse do 100 kondomov v kompletu. Kondome lahko kupite v lekarnah, trgovinah ali spletnih trgovinah.  Standardna velikost kondoma ne obstaja. Glede na to, da so narejeni iz gume, se po potrebi dodatno raztegnejo in prilagodijo dolžini nabreklega moškega spolnega uda (penisa). Različna je tudi širina kondomov. Nekateri kondomi so rahlo ožji in tako omogočajo boljši oprijem, nekateri pa so rahlo širši.

·         Če boste želeli kondom uporabljati pod vodo, je zelo pomembno, da si ga nataknete, preden boste odšli v vodo. Prav tako pa se morate zavedati, da če je v vodi primešano milo, klor, kopalno olje ali bilokaj podobnega, je možnost, da njegove sestavine slabo vplivajo na lateks..

·         Pravila uporaba kondoma (npr. da se ne raztrga ali poči) zagotavlja zelo učinkovito preprečevanje tako nosečnosti kot tudi spolno prenosljivih bolezni. Če kondom poči in hkrati ne uporabljamo druge oblike kontracepcijske zaščite, kot so npr. kontracepcijske tabletke, obstaja nevarnost, da bo ženska zanosila, zato je takrat potrebno razmisliti o urgentni kontracepciji. V tem primeru obstaja tudi nevarnost za okužbo s spolno prenosljivimi boleznimi.

·         Raziskave so pokazale, da so kondomi ob pravilni uporabi 98-% zanesljivi (zanosi 20 žensk na 1000 žensk na leto). 
·         Pravilna uporaba ženskih kondomov  zagotavlja 95-% zanesljivost (zanosi 50 žensk na 1000 žensk na leto).8-9 V primerjavi s sodobnimi hormonskimi metodami so kondomi manj zanesljiva in učinkovita kontracepcijska metoda, vendar so edina metoda, ki ščitijo pred spolno prenosljivimi okužbami, vključno z okužbo s HIV/AIDS-om.

·         Prav tako kot poznamo različne velikosti, širine in dolžine kondomov poznamo kondome z različnimi okusi. Če imate radi svež okus… priporočamo kondome z okousom minta. Tudi kondom z okusom jabolke je prijatna sprememba.  

Portia Shop je spletna trgovina, z veliko izbiro spolnih pripomočkov, igrač in zaščite. Ponuja vam spletni nakup različnih vrst, dolžin, širin in okusov kondomov za varne užitke in zabavo! 

Ni komentarjev:

Objavite komentar